Trenger man gulvplass til dukkehuset, men har nok av skapplass, er dette et tips.

Ved enkle grep kan man lage et miljø til huset.

Her har jeg brukt et dobbelt PAX skap fra IKEA.

Først målte jeg opp hva det var plass til inni skapet, så sagde jeg 3 stk sponplater, som jeg så festet sammen. Disse grunnet jeg først hvite – da blir den lyse blåfargen klarest. Etterpå malte jeg ett lag med lys blå, jeg malte den litt mørkere øverst og fikk det til å gli inn i hverandre. Når dette var tørt, lagde jeg skyer med hvit maling på en fille. Ved å bruke fille, får man letter til skyutseende. Jeg tynnet ut malingen med vann noen steder, slik at skyen ble litt mer gjennomsiktig noen steder. Så satte jeg det inn i skapet, med gressteppe. Her kan man jo velge hva man vil, hvilket miljø man ønsker huset skal stå i…